Jakten på det perfekta partiet

Jag möter många som tvekar innan valet på söndag. Jag är inte så tvärsäker själv. Mer än på en sak — att det är superviktigt att rösta.

Att hitta det perfekta partiet är svårare. Alla partiprogram innehåller punkter som jag inte ställer upp på. Det är inte heller svårt att hitta företrädare för snart sagt vilket parti som helst som är korkade, dryga eller säger konstiga saker. Ändå är det viktigt att rösta.

Vi har ett parti vars företrädare, trots ledningens idoga försök att putsa fasaden, gång på gång beslås med rasism, homofobi, kvinnoförakt och hotfullt beteende. Ett parti som inte respekterar pressfriheten — om inte pressen skriver snällt om dem förstås. Ett parti som har sin historia och bakgrund i öppen rasism och nazism.  Det finns risk att de blir vågmästare i riksdagen. Det kan leda till politiskt kaos. Din röst kan hindra det!

Du kan rösta på vilket parti som helst. Plocka ihop en ”kortlek” av alla partiers valsedlar. Ta bara först bort alla rasister, nazister och fascister, vänd sen ”kortleken” uppochner, blunda och dra din röstsedel. Det är bra nog!

Sen har du antagligen hjärtat till vänster, eller möjligen höger — även om det rent anatomiskt låter konstigt. I så fall fortsätter du plocka bort blå eller röda partier innan du drar en slumpmässig valsedel.  Bara du röstar!

Du kan fortsätta att plocka bort ett i taget, tills bara en valsedel är kvar. Du kommer inte att hitta ett perfekt parti, men du hittar det minst dåliga för dig.

Fascisterna tjänar på att du ligger kvar hemma på soffan. De drar in feta riksdagslöner och partibidrag på din lättja och oförmåga att bestämma dig. Dina pengar! Låt det inte hända — gå och rösta!