Blåbrun röra eller?

Jag räknar och räknar. Läser opinionssiffror och räknar om igen. Det är stor risk att valet slutar i en blåbrun röra. Alliansen kommer inte att kunna stå på egna ben utan kommer att tvingas kompromissa med och stödja sig på fascisterna i Sverigedemokraterna.

Det finns en strimma av ett hopp och det är om Feministiskt initiativ lyckas sega sig över 4%. De kommer alla gånger att få ett par tre procent, men först om de kommer över 4% ger det ju resultat i form av riksdagsmandat.

ND3_8399_02

Oavsett hur det går kommer det att krävas förhandlingar och kompromisser efter valet. Vinner den rödgrönrosa sidan så har vi problemet att S och V har nästan hundra år av syskongräl bakom sig. Med Mp och Fi med i leken blir det säkert betydligt lättare att lösa politiska knutar.

Men det gäller att vi alla pallrar oss iväg och röstar. Inget hindrar att vi är politiskt aktiva alla andra dagar, men det spelar faktiskt roll om fascisterna kan bre ut sig och vara vågmästare. Just det bestäms på valdagen. Du kan göra skillnad!