Jägareförbundets kriminologi

”Ta de omdebatterade våldtäkterna. Med Jägareförbundets logik skulle acceptansen för att lämna kvinnor och barn ifred öka på samma sätt om det var tillåtet att våldta blondiner över tretti  mellan 15 januari och 15 februari och om barn under tolv var lovliga i november”

Jägareförbundet skrev häromveckan att acceptansen för varg ökar om man får jaga den och ville mena på att tjuvjakten skulle öka om man förbjöd vargjakten. Naturvårdarna rasade och menade att det vart ett illa förtäckt hot. ”Får vi inte jaga så gör vi det ändå” antogs  Björn Sprängare och Bo Sköld från Jägareförbundet mena.

Jag tycker det var lite snålt och ogint sätt att bemöta deras genialitet. Funnes det ett Nobelpris i kriminologi borde Jägarförbundet nomineras, jag menar deras teorier skulle ju kunna generaliseras till annan grov kriminalitet.

Ta de omdebatterade våldtäkterna. Med Jägareförbundets logik skulle acceptansen för att lämna kvinnor och barn ifred öka på samma sätt om det var tillåtet att våldta blondiner över tretti  mellan 15 januari och 15 februari och om barn under tolv var lovliga i november.

Likaså skulle mördandet minska om det var okej att ta livet av låt oss säga tre personer per socken i april. Förutsatt att det görs med reglementsenliga skjutvapen förstås.

Går vi vidare i Jägareförbundets spår borde hela brottsbalken kunna avskaffas. Brottsligheten skulle fullständigt upphöra och poliser, tullare och fångvårdare kunde gå över till att råna banker, snorta kokain och driva horhus alldeles lagligt.

http://www.dn.se/debatt/risk-for-illegal-vargjakt/