Kortslutning mellan hörlurarna

Men hur tänker Kent Ekeroth (sd) när han fakturerar Svenska Dagbladet och andra media för bilder från järnrörsskandalen? Visst, rent upphovsrättsligt har han nog helt rätt, man har rätt att få pröjs för sina bilder och extra mycket pröjs om de använts utan överenskommelse, men varför vill han påminna media och läsarna om en av sverigedemokraternas pinsammaste skandaler?

dsc_6778_modified

Det här är INTE Sverigedemokraternas logga. Riktiga blåsippor som dessa har oftast sex kronblad.

Sverigedemokraterna har otur när de tänker det märks tydligt när de tänker på media. Låt vara att extremisterna i Sd känner sig måttligt älskade av media. Det kan nog ligga någonting i den känslan. Handen på hjärtat gäller detsamma läsare, lyssnare och tittare också. Sisådär 95% röstade på något annat parti förra valet. Man verkar inte heller riktigt förstå medias granskande funktion och ser inte att media också granskar andra makthavare och partier. Vi behöver väl bara påmina om namn som Juholt, Littorin och Stegö Chilò för att visa att också andra partiers företrädare granskas hårt.

För den som brinner för en idé, vill sprida sin världsbild och sina recept för förändring brukar media vara nyckeln. Ibland gör man rätt stolliga saker för att försöka få del av spaltutrymmet, men så inte sverigedemokraterna. Alltså stolliga saker gör de så det räcker och blir över, men när media kommer och vill intervjua och man alltså har världens chans att föra ut sitt budskap, väljer man att skrika ”era jävlar” och bommar igen dörren. Jag tänker förstås på nättrollen som avpixlas undan för undan av Expressen.

Nu undrar jag bara om de är såhär korkade på riktigt eller är det en utstuderad strategi att i varje ögonblick försöka framstå som ett offer.

Nu väntar jag bara på att Ekeroth stämmer svenskan också, så det blir tillfälle för media att dra järnrörsskandalen ett varv till. Tills dess har SvD sista ordet:

Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jag-bestrider-fakturan-kent-ekeroth_8824528.svd

Annonser

2 thoughts on “Kortslutning mellan hörlurarna

  1. Typiskt av media med sin dubbelmoral. Man kan standigt lasa om hur vanliga svensson sa hemsk struntar I upphovsratten, speciellt nar Hollywood eller muiker ar inblandade, da star media dar som upphovsrattens beskyddare. men nar det passar skickar media den sjalv I papperskorgen????? Dubbelmoral, sa eftersom Hollywood och musiker pa gangster vis forsoker blasa oss pa pengar kan vi glatt ladda ner piratade filmer o musik, om nu Svd kan pirate bilder

  2. Du har förstås rätt i all media ska betala för bildar som de använder. Så sker säkert också i normalfallet, men det här är ju en väldigt speciellt situation. Frågan är snarare om våra folkvalda ska få betalt för att hota och förolämpa sina medborgare bara för att de filmat händelsen.

    I debatten mellan ”pirater” och upphovsrättsorganisationerna tycker jag nog att båda sidor fått säga sitt i media rätt hyfsat, men det är en annan debatt.

    MVH
    Urban

    PS, du får försöka fixa ditt tangentbord DS

Kommentarer inaktiverade.