Random pics från Stockholm

Helgen tillbringades i Stockholm. Huvudaktiviteten var att fira Carl Malmstens födelsedag där fem elever från Capellagården fick stipendier. Vi hann med lite julshopping, ett par fotoutställningar, en pubspelning med oldtimemusik och en aning gatufoto också. [klicka på en bild för att starta bildspelet]

Fotoutställningarna var Eliott Erwitt på Fotografiska och Hans Gedda på Nationalmuséum. Se dem om du har vägarna förbi. Framför allt Gedda var kul, för det var många ikoniska porträtt av svenska kändisar, bilder du sett, men förmodligen inte vet vem som tagit, ja inte bara svenskar förstås. Mandela fick förstås en hedersplats och Tove Jansson fanns också med. Erwitt är kanske ett större namn internationellt, men Nixon och Marilyn Monroe berör inte mig riktigt lika starkt, men se båda om du hinner.

För fotonördar kan jag gnälla på att jag inte fick blixten att funka ordentligt, så det blev (o)befintligt ljus och maxat ISO vilket inte är riktigt smickrande för mitt kamerahus. Får ägna lite av julledigheten åt att bli kompis med blixten.

 

Annonser