Tapeten uppe!

Du som följt vår köksrenovering minns säkert att vi under färg och spackel hittade en blommig tapet som sannolikt var original från 40-talet och att vi dessutom hittade en nästan oanvänd rulle av den där tapeten i källaren.

DSC1863-2000

Stringhylla från Coola Loppan, fotoaffisch från Föreningen Gamla Laholm Foto: Rune Persson, ”Rune Pära”. Strömbrytaren till vänster ska bytas och även radion om vi hittar något bättre.

Vi vet egentligen inte så mycket om den här tapeten än att det står ”Made in Sweden” på den och att den är av den där lite äldre sorten som ska kantskäras innan man sätter upp den.

Vi var egentilgen ute efter någonting funkisgeometriskt men föll för den gamla blommiga som antagligen hade varit där från begynnelsen.

Vi fick rådet at ta det försiktigt med gamla tapeter eftersom de kan ha blivit sköra av tidens tand, men jag har satt upp nya tapeter som varit skörare. Dock tog vi det försiktigt och limmade en våd i taget och lät den ligga plant på tapetbordet och dra i stället för att vikas ihop som man brukar. Likaså smetade jag tapetklister också på väggen. Lite omständligare, men vad gör det när det är en liten yta som ska täckas.

Att bara tapetsera en liten yta var nog för övrigt en bra idé med en såpass mörk tapet.

DSC1869

Har du någon hint om vem som kan ha formgivit tapeten, vilka som tillverkat den eller när så hör av dig!

 

 

Annonser