Dagens köksryck

Idag blev det kraftsamling kring diskbänken. LED-ljus, så att man ser vad man gör, en stång att hänga de viktigaste redskapen på, så att de är lätta att hitta när men behöver dem och en magnet att hänga knivarna på så att de håller sig skarpa.

dsc_0744_modified

Med energisnåla LED-paneler kan man ha gott ljus och gott energisamvete samtidigt. Dessutom är de tunna och smygger in relativt obemärkt under hyllorna. IKEA OMLOPP.

Att leta redskap i nån låda när man håller på att brännavid maten är inte min grej. De viktigaste prylarna ska vara omöjliga att inte hitta också för en gäst i köket. Kroklist GRUNDTAL.

Att slipa knivarna riktigt skarpa är en del jobb trots att det i huset finns både slipsten, brynen och strigel. När det jobbet är gjort vill man inte att det jobbet blir förstört av att knivarna ligger och gnager på varandra i någon knivlåda. Magnetlist GRUNDTAL.

Dagens insatser kontrasterar, i likhet med hyllorna mot 40-talsidealen och det gör förstås en hel del andra saker som diskmaskin, kyl och frys och induktionsspis. Det får vara måtta och proportioner och ett kök ska i första hand vara kul att laga mat i.

Lite småfix återstår, som en dosa att dölja lite sladdhärva i och kullriga rostfria skruvar i stället för försänkta med okänd ytbehandlign till kroklisten. Dessutom ska fjärrkontrollen till LED-lamporna reklameras.

 

 

En tanke på “Dagens köksryck

  1. Pingback: Köket, en liten resumé | Press Enter News Agency

Kommentarer inaktiverade.