Det börjar likna ett kök

Ja, om man inte snubblar över skruvdragaren, sätter foten i en färgburk eller fastnar med blicken på allt som inte är färdigt alltså, så liknar det nu ett kök.

dsc_0602.nef_MMHR4W

Skåpen ovanför diskbänken har ersatts med hyllor efter att vi tröttnat på att slå huvudet i skåpluckorna. Hyllsystemet heter Sparring och finns i alla byggvaruhus, men just den där färgvarianten har vi bara hittat hos Norrgavel. Hyllplanen är i såpad fur (Limfog från Beijers och Grumme gulsåpa). Skåpluckorna här är nygjorda men och de små ”elefanterna” är loppisfynd från Mora (har man inte tålamod för loppisjakt finns det nytillverkade hos exempelvis Byggfabriken). Skåpstommen är från sjuttitalet och inte lika högkvalitativ som 40-talsstommen på andra sidan, men den bör palla ytterligare ett antal decennier.

Tapeten ska bytas ut. Bakom kaffebryggaren ska det upp lite mer kakel och sen ska kaklet fogas. När det kladdet är över tar vi bort skyddsplasten på diskbänken. Vidare saknas en skärbräda ovanför hyllorna, en stång att hänga prylar på och en magnet till knivarna. Som synes måste elektrikern hit igen.

Vi noterar redan att det blivit en bra arbetsyta till vänster om vasken och att induktionsspisen reagerar blixtsnabbt på minsta vink till skillnad från de gamla tröga järnplattorna.

Sen är det förstås inte bara köket som är i uppror. Den övre hallen är full med verktyg och fotostudion är förvandlad till något slags verkstad, men det går framåt och idag har vi till och med unnat oss en promenad ut i höstfärgerna.

Annonser

One thought on “Det börjar likna ett kök

  1. Pingback: Köket, en liten resumé | Press Enter News Agency

Kommentarer inaktiverade.