Glest mellan inläggen

Det har blivit lite glest mellan inläggen här på PENA. Detta beror inte på att jag legat på sofflocket utan på att jag gjort annat.

Som antytts håller vi på med en köksrenovering. Inte så att vi rivit ut rubbet. Den befintliga köksinredningen var frisk och mestadels tidstypisk. Kåken är från 40-talet och det ska synas och originalinredningen är av en kvalitet man inte får för pengar idag.

Färgen var dock mindre fräsch. Kylskåpet hade lagt av och ersatts av en kyl och frys. Spisen lämnade övrigt att önska och vi saknade arbetsytor. Kakelplattorna ramlade ner lite ibland. Dessutom hade en del nytt tillkommit på sjuttitalet och det hade inte åldrats med värdighet.

dsc_0566.nef_2RH04W

Skåpluckorna har fått ny färg. Ottossons linoljefärg grågrön blandad med lika mycket titan zink. När vi började slipa på luckorna upptäcker vi att originalnyansen var snarlik. Nya luckor i samma stil har tillverkats för att ersätta dem som inte riktigt passade in i sammanhanget.

Det kommer upp mer bilder vartefter resultatet blir presentabelt. Det finns mycket mer att göra, men nu börjar vi närma oss en punkt där köket blir användbart igen och då kan vi dra ner på takten och hinna andas lite.

Dessutom kan vi behöva tänka. Vi har inte bestämt tapeter och om vi ska behålla det såpskurade trägolvet eller lägga linoleum är en sak att fundera över. Linoleum är nog mer praktiskt och definitivt mer historiskt korrekt, men såpskurat är rätt fräckt det också bara man orkar skura då och då.

Annonser

2 thoughts on “Glest mellan inläggen

  1. Vad huset måste njuta av att ni blivit dess ägare! Gillar att orden ömhet och omtanke genomsyrar hela renoveringen!

  2. Pingback: Köket, en liten resumé | Press Enter News Agency

Kommentarer inaktiverade.