Ironman: Ölandsbron

Blåsten och backen upp på högbrodelen gör att Ölandsbron bör vara den första utmaningen på cykelrundan i Ironman Kalmar. Sen kommer man tillbaks, men dessa bilder  är från vägen ut mot Öland.

Foto: Urban Anjar ©.

Citerar från Wikipedia ”Den är en 6 072 meter lång balkbro och har en segelfri höjd på 36 meter och en fri brobredd på 13 meter. Högsta höjd 41,69 meter, lägsta höjd 6,65 meter. Bron är byggd av armerad betong i 155 spann varav högbrodelen i 6 spann om 130 meters spännvidd. Den är Sveriges längsta bro, om man bara jämför de brodelar som befinner sig på svenskt territorium (Öresundsbron, som ju är längre, är delvis byggd på danskt territorium).”

Det kommer fler bilder! Det är fortfarande ett par minneskort som jag inte ens hunnit titta på och dessutom en hel del bra material jag sett men inte hunnit posta, exempelvis från djävulsbacken upp för landborgen i Degerhamn

Det finstilta
Jag blir förstås alltid glad om du länkar hit eller delar på Facebook eller på andra sociala media.
Att posta bilder på sociala medier och i privata eller ideella sammanhang är okej om fotografens namn framgår tydligt. Kommersiell användning kräver alltid fotografens tillstånd och en kommersiell uppgörelse.
Vill du ha en bild på väggen bör du kontakta mig och köpa en högupplöst bild, webbilder har för dålig kvalitet för det ändamålet.