Skitbild

bad_ego

Fotografer kan lägga tusenlappar, ja rent av tiotusentals kronor på ljus och ljusformare och har sen lagt åtskillig tid på att öva ljussättning och diskutera den med kolleger för att kunna ta så bra porträtt av dig som möjligt.

Ljuset på muggen kostar några hundralappar och är uppsatt av en elektriker för att du ska kunna klämma en pormask och hitta dassrullen.

Likaså funderar fotografer åtskilligt över studiobakgrunder. De kan förstås ha lite olika åsikter om vad som är bäst, men jag har hittills inte hört någon som förordar kakelvägg.

Nu har jag förbättrat oddsen en aning med en hygglig kamera i stället för mobilen, men fotografer jobbar oftast med väsentligt bättre doningar, som förstås gör sitt för bildkvalitén. Sen har jag faktiskt bearbetat den här bilden med ett antal hyfsat avancerade bildbehandlingstrick. Direkt ur kameran hade den varit ännu risigare.

Likafullt är det en skitbild.

dscf1369.raf_J12F1W

Det påstås ibland att vi lever i en ytlig och utseendefixerade tid, men det kan man inte tro om man bläddrar runt på Facebook och den mer professionella motsvarigheten LinkedIn och kollar in porträttbilderna.

Kanske lägger folk pengar på kläder, smink, hårvård, smycken, gaddning och kirurgi, men att lätta en aning på lädret för att få en vettig bild verkar sällsynt.

Annonser