Affischering och trendspaning

Var en runda till Borgholm idag mest för att affischera om Årets Ölandsfotograf, som har vernisage för årets utställning på torsdag klockan 14:00 och dit är förstås alla välkomna att lyssna på undertecknad som neandertalare, att smaka på förfriskningarna och förstås allra mest för att titta på Kristina Ekholms vinnarbilder, men det blev också ett led i min svartvita trendspaning.

Kristina-Ekholm-utställningsaffisch_1_jpg

En av Borgholms bättre herrekiperingar lovade att sätta upp en affisch och där lyckades jag också snappa upp Henri Lloyds vårkatalog. För dem som inte känner till HL säljer de tuffa seglarkläder för de sju haven men också seglingsinspirerat mode för bryggor och hamnkrogar.

dsc_0907_nef_shotwell_modified

Nu ska vi inte snacka mode, det finns andra bloggar för det. Däremot kan vi snacka bilder och modefoto. Jag noterade förstås snabbt att framsidan, första uppslaget och flera av bilderna i katalogen var svartvita. Nu skulle det kunna vara en nostalgimarkör — HL fyller ju 50, men då är i så fall flera av färgbilderna mer nostalgiska till sitt innehåll.

Jag tor helt enkelt att när alltfler försöker överrösta varandra med allt skrikigare färger är det ett sätt att sticka ut att viska i sofistikerat svartvitt.

Hur man gör? Lugn, det kommer! Stay tuned!

Annonser