Årets Ölandsfotograf 2013 offentliggjord

Så var det dags att offentliggöra vem som fick titeln Årets Ölandsfotograf 2013 och att ta vinnarbilden, alltså bilden på vinnaren. Detta skedde igår kväll i Gråborg. Nedan ser ni bilden och det manuskript jag nästan följde… Kontakta mig om du behöver bilden i tryckbar upplösning.

dsc_9906_nef_shotwell_modifieda

Vinnaren, Kristina Ekholm Foto: undertecknad

Vi står nu inför att offentliggöra vinnaren i Årets Ölandsfotograf 2013. Tävlingen genomförs i samarbete mellan Naturskyddsföreningen, Skördefesten och Ölandsbladet.
Årets tema var ”Det öländska ljuset”.

Först några ord om själva tävlingen. De tävlande ska lämna in tolv bilder, en för var och en av årets tolv månader. Tävlingen är öppen för proffs och amatörer och för såväl fast boende som besökande på ön.

Juryn, som består av representanter för arrangörerna och en oberoende fotograf behandlar bidragen anonymt.

I år hade vi sjutton bidrag och nivån var genomgående hög, men det här är en svår tävling. Det räcker inte med tio eller elva bra bilder, det krävs tolv.

Innan vi går in på årets vinnare ska jag säga ett par ord om nästa års tävling. Jag ser en del kameror här och ni är säkert nyfikna på temat. Temat för 2014 kommer att vara ”De öländska alvarmarkerna i färg och form” och vi kommer att vilja ha dina bilder den 5/5.

Så till årets vinnare:

Motivering: Hon har med värme och sinne för de små detaljerna fångat det öländska ljuset under de olika årstiderna och visar genom sina bilder på ett mångsidigt Öland.

Vinnaren är Kristina Ekholm
Kristina lånade en systemkamera 1996 och och var sen fast, inte bara som fotograf utan också som mångårig ordförande i Ölands fotoklubb. Naturen på Öland och framför allt det karga landskapet neremot udden i söder är hennes favoritmotiv, men hon har också varit med och arrangerat fotoresor till Europas alla hörn. Kristina har också gett ut ett 80-tal vykort och driver tillsammans med maken Ölands Bildbank.
Ett stort grattis och en varm applåd till en värdig vinnare: Kristina Ekholm