Om stolpskott, järnrör, nolltolerans och det som verkligen är skrämmande

Jag har inte kommenterat stolpskotten i Sverigedemokraterna och deras järnrör. Kanske mest för att jag inte är förvånad, men också för att det som verkligen bekymrar mig är fascister som förmår uppträda belevat.

Ni har ju säkert inte kunnat undgå att höra om de tre partitopparna i Sverigedemokraterna som drällde runt på stan i Stockholm, fäktade med järnrör, slogs och uttryckte sig rasistiskt och sexistiskt. De var till och med korkade nog att filma hela skiten och hade inte ens vett att förstöra filmen efteråt. Riktigt vad som kommer att hända med de här grabbarna är oklart men det är mycket troligt att två av dem kommer att fortsätta att kvittera ut ett socialbidrag på nästan sextitusen papp för att inget göra.

Nåväl fascister som slåss och uttrycker sig hotfullt och föraktfullt mot alla som inte är fascister förvånar mig knappast och är kanske mest ett problem för polis, åklagare och rättsvårdande myndigheter. Mycket riktigt har ett antal polisanmälningar lämnats in och en förundersökning inletts. Mycket har sagts om polisens bristande effektivitet, men som ni minns har trion hela händelseförloppet på film, så i just det här fallet borde inte polisen kunna misslyckas.

Betydligt värre med fascister som har förmågan att uppföra sig, klä sig prydligt, uttrycka sig belevat och argumentera på ett sätt som låter trovärdigt, för de är fortfarande fascister, men inte lika lätta att identifiera som sådana. Det här har partifü^H^Hledaren Åkesson insett. Han är en klok karl, i alla fall för att vara sverigedemokrat,  och han har tagit på sig det smått osannolika uppdraget att försöka få rasistpartiets företrädare att uppföra sig som folk.

Nu är det förstås inte så lätt. Är man en korkad rasist, som grundat sin politiska karriär på att springa runt på stan och ställa till bråk och heila är det inte lätt att låta klok och belevad. Befinner man sig dessutom i en miljö med likasinnade är det närapå omöjligt.

Just nu påminner Sverigedemokraterna lite om den där tunnan med råttor, som skurken i den senaste Bond-rullen snackade om. Frågan är bara vem som blir den sista råttan. Jag tänkte ett tag att det inte var intressant att kommentera den här soppan, men har man en kategori som heter Stolpskott och självmål är det oundvikligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 thoughts on “Om stolpskott, järnrör, nolltolerans och det som verkligen är skrämmande

  1. Må så vara, men det är nog få riksdagsledamöter i de andra partierna som är föremål för förundersökning och som på grund av sitt dåliga uppträdande tvingats lämna uppdragen för partiet och som ändå sitter kvar — kan du räkna upp en?

Kommentarer inaktiverade.