Kriminell kaffebricka!

Höll på att sätta förmiddagskaffet i vrångstrupen idag, när jag upptäckte min kriminella kaffebricka. Brickan ser ut som brickor gör mest det vill säga en rektangel med rundade hörn, men det är just det som är problemet. Apple har tydligen patent på rektanglar med rundade hörn.

apple ipad iphone patent infringment

Så kan vi ju inte ha det. Jag tittade vidare i köket och ett par av våra skärbrädor är kriminella. Nånstans har jag en resväska värdig Stig-Helmer och den är nog minnsann också kriminell. Fjällrävens klassiska ryggsäck Kånken är kriminell och så kan vi fortsätta.

Förmodligen kan du därhemma hitta kriminella föremål som tillverkats innan Apple startade 1976. Leta på loppis annars!

Vi måste få hejd på denna utbredda kriminalitet och en god början är att fotodokumentera eländet!

Ge bilderna ett namn med något i stil med apple-iphone.jpg eller ipad-patent-infringment345.jpg  och publicera dem nånstans på Internet. Länka till eller dela andras bilder när du hittar dem! Sen gör nog Google resten av jobbet automagiskt!

Problemet här är inte i huvudsak att Apple har utnyttjat ett ruttet system. Problemet är lagar som inte fungerar, myndigheter som släpper igenom nonsenspatent och domstolar som låter det ske. Patent är nog bra för att skydda uppfinningar som någon lagt massor av tid och pengar för att få fram. Men en rektangel med runda hörn kräver ingen Einstein, inga dyra laboratorier eller några toppdesigners för att få fram.

Annonser