Är lite frånvarande här…

Just nu har vi lite byggprojekt för oss härhemma. Nåväl det är mest junior som står för förståndet och håller i murarsleven. Oj, nu skrev jag ett fult ord, men det kanske du inte märkte; murarslev. Nå även om andra står för förståndet så är det mycket som ska hämtas. Dels är det förstås verktyg som gömmer sig nånstans i källaren, men ”hämta” är ett flitigt använt ord när man bygger. Man hämtar virke, bruk, sten och allt annat. Tröjor, mat, kaffebryggare och annat köper man. Möjligen shoppar man eller handlar. Men byggmaterial bara hämtar man. Inte så att man snor det eller att det skulle vara gratis, man hämtar ändå, sen kommer det förmodligen fönsterkuvert, men det får hustrun hantera, när hon hämtat sig från chocken.

Man kanske kan ana att det ska bli en trapp till ”charken”, vår uthyrningslägenhet.

Vi bygger nu en rejäl trapp till ”charken”. Den gamla byggdes i en hast av ett gäng gamla lastpallar, men nu ska det bli en som går i stil med huset i övrigt.

Här pusslas det intensivt

Ovanpå ska det förstås bli ”flisor” av ölandssten, så det har varit ett fasligt pusslande och lite pusslande återstår innan vi kan lägga dem på trappen. När inte pusslet vill gå ut riktigt kan man förstås ta hjälp av vinkelslip och huggmejsel…

Inne har vi en ”byggsats” till träöverbyggnaden, och den har  junior  fixat i förväg eftersom det krävt snickarverkstad av en klass som huset inte riktigt kan prestera.

Som du förstår har det inte blivit så mycket tid att plåta eller skriva några fototips, men jag har inte glömt dig, min kära läsare. Jag kommer tillbaka, både med sista delen av ”sex tips…” och med en massa annat. Ramlade förbi en loppis och inhandlade ett par fotoböcker som vi kommer att ha anledning att återkomma till. Jag har också ramlat förbi en av landets större fotoaffärer och lyckades inte hålla i plastkortet, så det kommer att dyka upp mer vad det lider.

Rosorna blommar förresten i trädgården, så när man hinner ta en paus kan man göra som tjuren Ferdinand — lukta på blommorna.

Valdemar

 

 

Annonser

One thought on “Är lite frånvarande här…

  1. Det var ju en gammal Magnus-och-Brassekuling detdär med *rslet. ”Manuscensorerna” hette sketchen vill jag minnas. ”Tuppen Joakim sa: kukelikukelikukelikukelikukelikukeliku!” ”Det fattas ett K!”

Kommentarer inaktiverade.