Sommarboende på bygatan i Vickleby

Ett stenkast från Capellagården och Bo Pensionat, på den idylliska bygatan ligger den gamla affären. Ja själva butiken har stängt sedan länge, men det är tur för dig för i charken har vi inrett en fräsch lägenhet som du kan hyra i sommar.

Vickleby ligger i Världsarvet, vid kanten av Stora Alvaret och bara någon kilometer från bad- och vindsurfingparadiset Haga Park och fågelskådarnas Beijershamn. I byn finns den av Carl Malmsten grundade hantversskolan Capellagården och Bo Pensionat, som en gång samlade den svenska konstnärseliten och som än i dag har ett högklassigt kök baserat på lokala råvaror. Vill man äta lite enklare eller ta en öl går man till det charmiga Café Mejeriet.

Längs den idylliska bygatan ligger alltså den före detta affären och där finns alltså en lägenhet med plats för två. Lägenheten byggdes i fjol med modern standard men i  gammaldags och genuin stil och ärliga naturmaterial. Där finns en välutrustad kokvrå med spis, ugn, fläkt, kylskåp med frysfack och det mesta man kan behöva för att laga mat och äta. Likaså finns ett helkaklat badrum med dusch och WC. Ytan är 26 välutnyttjade kvadratmeter. Precis utanför dörren finns en uteplats med kvälls- och morgonsol och tillgång till grill.

Från midsommar till 15 augusti kan du hyra lägenheten för 3400 kr/vecka och 2000:- för en halv vecka. Ring 0485 – 36088 (kvällstid) eller mejla bodil.anjar@linuxmail.org

Annonser