Nunnedalen på alla fyra

Ägnade morgonen åt att krypa på alla fyra genom Nunnedalen (nåja, jag gick på två ben vissa bitar). Lite av resultatet ser ni nedan.

För er som inte känner till Nunnedalen så ligger platsen på Öland, längs väg 136 mellan Vickleby och Resmo. Det finns en parkeringsplats. Stanna där och följ stigen åt väster och sedan söderut. Det är enklare klättring nedför landborgsbranten, så det här är inget ställe för barnvagnar eller rullstolar — men det är inte värre än att normala soffpotatisar tar dig ner.  Kommer man sent på dagen är stället mycket välbesökt, men så här på morgonen får man vara nästan ensam.

[Klicka på en bild och växla sedan bild med piltangenterna]

Nu glömde jag floran, så jag överlåter åt er kära läsare att artbestämma ”grönsakerna” och berätta i kommentarerna vad vi sett tillsammans

Annonser

3 thoughts on “Nunnedalen på alla fyra

 1. Det närmar sig. Att du knäckte murgrönan var inte illa. Man tänker sig den inte med den bladformen, men blommande murgrönor har den. Hassel var inte heller illa med tanke på hur lite av den som syntes i bild.

  ”Svalörten” har vitsippsblad om det kan vara till nån ledning.

  Det är lite tidigt för orkidéer om man bortser från Adam och Eva…

  Så var det den där gröna spretiga…

  Åsså finns det flera olika nunneörter, varav två på bild.

  Men det är inte helt lätt att bestämma blommor från bild. Det frågas alltid efter nån detalj som inte är med på bilden eller som blivit oskarp.

Kommentarer inaktiverade.