Schimpa!

Jo, jag lärde mig ett nytt ord av Segeholm också, schimpa. Det är att kolla de nytagna bilderna i kamerans display, så att man ser att man har fått exponering, vitbalans och fokus någorlunda rätt. Uttrycket kommer av att man ser ut som en nyfiken schimpans när man håller på med det, men det får man bjuda på.

Det är bra att schimpa, så att man inte råkar ha kameran inställd fullständigt knasigt efter någon tidigare fotografering, men man ska kanske passa sig så man inte sitter för länge med det ifall det händer spännande saker som man borde ha plåtat.

Jag googlade lite och hittade stavningen chimpa, som låter lite mer engelskinspirerad. Blanda nu inte ihop det med gimpa…

Annonser

2 thoughts on “Schimpa!

  1. Första gången jag hörde talas om uttrycket var på webbplatsen http://www.sportsshooter.com/ där nöjde de sig inte med att skriva om uttrycket utan la även ut en video som förtydligade vad det handlade om.

    Man inte bara ser ut som en schimpans, man låter även som en när man upphetsat utropar OH-OH-OH när man bläddrar genom sina lyckade bilder.

Kommentarer inaktiverade.