Skruvat och muttrat

Det blev en sväng ut till IKEA, Bauhaus och MediaMarkt efter jobbet och när man sen kommer hem är det dags att skruva och muttra.

Så har vi äntligen fått ledljus, alltså LED-ljus i sovrumstaket. Nån gång får vi ta dit en elektriker, men till dess får det duga med lösa förbindelser. Till elnätet alltså, missförstå nu inte.

La mig också till med tre små trewatts LED-spottar på svanhals under namnet JANSJÖ. De såldes ut för 39:- i vissa färger och det uppfattar jag som ett kap. De har kostat 99:- och gör det fortfarande i svart och redan det kändes billigt. JANSJÖ ger svalt och koncentrerat ljus perfekt när man ska pilla med pyttiga saker, som att försöka trä en tråd på en nål. Lamporna blir också bra kompisar till stereoluppen. Om de sen duger till makrofotografering återstår att testa. Men jag har en baktanke om att det nog också bör funka. Jag återkommer i det ärendet när jag hunnit testa.

I morgon smygstartar mitt porträttprojekt. Kollegerna på IT ska förevigas till den webbaserade personalkatalogen. De flesta av oss  avbildas där som någon sorts avatar och  av resten är det många av som har foton som antyder att vi sitter där på vatten och bröd. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det.

Ett nytt minneskort till kameran blev det i alla fall i dag och jag spanade lite på reflexskärmar och fick tillfälle att klämma lite på Fujifilm  X10.

Annonser