Oppositionen har vaknat!

Jag har läst otaliga borgerliga bloggare som sågar Björklunds uttalande jämte fotknölarna idag. Just folkpartisterna är dock lite försiktiga. Där får man läsa lite mellan raderna. Skolvärlden har lyckats få tag på Mikael Damberg (S) och han är heller inte nådig:

Utbildningsministern är bakåtsträvande i sina uttalanden om surfplattor och skolor som lämnar de tryckta läromedlen.
– Sverige behöver en IT-strategi för skolan både för lärarnas jobb och för elevernas skull.  Lärarna behöver bra digitala plattformar för att lätta på det administrativa trycket och eleverna har rätt till en digital kompetens som blir en nyckelkompetens i framtiden.
Damberg ser den digitala utvecklingen som självklar även på det pedagogiska området och är oroad:
– Det är tråkigt om Sverige ska backa in i framtiden. Nu krävs ett tydligt ledarskap av utbildningsministern och en offensiv politik på det här området.

Själv börjar jag fundera på om inte Jan Björklund skulle funka bra som bas för ett skolmuséum. Rotting, griffeltavla och psalmversplugg för att inte tala om de vackra skolplanscherna skulle han visa upp och en vän påminner om bildband, ni kommer ihåg de där diabilderna på rulle. Ljudband och Tandbergs rullbandspelare ska vi inte glömma. Kanske skulle han rent av kunna visa upp räknestickor om det inte är för nymodigt.

Skolvärlden: Björklund rasar mot projekt i Sollentuna.
Knuff

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser