Fullt krig mellan ministrarna!

Nu börjar det bli riktigt underhållande så här vid ringkanten. Du läste säkert om hur skolminister Björklund förfasade sig över att datoriseringen i skolan  gick lite för snabbt och långt på sina håll. Han får förstås inte stå oemotsagd. En av de stadigaste smockorna kommer från regeringskollegan, centerpartisten Anna-Karin Hatt: Surfplattorna platsar i skolan.

It- och energiminister Anna-Karin Hatt. Foto: Jonas Johansson.

Hatt är ju IT-minister bland annat och visar att hon är väl påläst också inom skolområdet. Jag tippar på att Hatt vinner på knock-out redan i andra ronden och hoppas bara att nån lyfter ut Björklund, så vi sen slipper se fler pinsamheter. Det vore också kul att höra om någon från oppositionen har något att tillägga.

Likaså misstänker jag att KU kommer att pröva om det Björklund ägnat sig åt är att betrakta som ministerstyre.

Passar på att reprisera den här intressanta filmen, som tillkom när mitt förra inlägg legat ute en stund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Fullt krig mellan ministrarna!

  1. Snart blir ”Evolution of Angry Birds” barnens favorit ämne! Jag är inte emot nya teknologi men tycker att Barnen måste kunna skriva med pennor och Läsa vanliga böcker. Pappan till den lilla pojken behöver inte vara orolig. Användning av pennor och böcker kommer inte sänka pojkens kunskapsnivå. Paddor kan vara hjälpmedel men inte ersättning. Nästan alla gymnasieskolor ger bort laptop till sina elever. Det låter som svenska barn är duktigaste i hela världen.

  2. Självklart ska barnen lära sig skriva med pennor och att läsa vanliga böcker, men i vilken ordning man lättast lär sig olika moment tror jag lärare är bättre kvalificerade att svara på än ministrar.

Kommentarer inaktiverade.