Utanför söndagsutdelningens område

Bloggkollegan Andreas Johansson har skapat en sverigekarta, sådan journalister i Stockholm ser Sverige. Det ligger nog någonting i det. Med den kartan bor vi i området IKEA och glasblåsare, trots att inget IKEA finns här på ön så ska vi inte klaga på närheten. Det ligger precis på andra sidan bron, så jag har nog kortare restid till IKEA än 80% av nollåttorna. Mindre glashyttor har vi några på ön, men de stora glasbruken. Kosta, Orrefors, Boda och allt vad de heter, ligger ju också en bit in i landet.

Däremot får vi söndagens DN på måndagarna och det är rätt irriterande. Svenska Dagbladets prenumerationsavdelning jagar mig för att sälja prenumeration men de vill inte heller köra hit tidningen på söndagar och då ber jag dem återkomma när problemet är löst.

Det är väl inte ofta stockholmstidningarna skriver om Öland, fast de låtsas vara rikstidningar. Nu skriver ju tidningarna mest om elände, så det är kanske bra att vi slipper bli omskrivna trots allt — ett tecken på att saker och ting funkar hyggligt. Samtidigt har vi tätt mellan konstnärer och konsthantverkare här. Ön hyser flera kulinariska höjdarställen och inte minst en fantastisk natur. Det borde finnas en del att skriva om.

Annonser