Terjade kungabilder ”bevisade” strippklubbsbesök

Nu verkar det klart att de foton som ”bevisade” att kungen varit på strippklubb var fotomontage.  Bakom avslöjandet ligger en nätaktivist som går under namnet Stig-Britt

Bild från Terjadefoton

Vad som verkar ha hänt är att en bild på kungens huvud har klippts ut från en intervjufilm och klistrats in i en bild med komprometterande innehåll.

Om det finns andra, mer hållbara bevis för att kungen och hans polare umgåtts med ”kaffeflickor” vet jag inte. För PENA har emellertid det här med kaffeflickor eller ej varit någon stor fråga. Skiljer man kungahuset från staten och låter var och en vid behov anlita ett kungahus efter fritt val blir inte majestätets vandel en större fråga än vad vilken PR-konsult som helst har för sig på fritiden.

Att påstå att förfalskade, photoshoppade eller terjade bilder skulle ha något dokumentärt värde är ett stort problemet. Ett problem för fotografer, för media och för mediakonsumenter. Det är positivt när förfalskningarna avslöjas, men samtidigt förlorar vi respekten för riktiga, äkta reportagebilder som avslöjar verkliga problem och missförhållanden.

2 tankar om “Terjade kungabilder ”bevisade” strippklubbsbesök

  1. Visst, bilden är förmodligen terjad men då måste man fråga sig varför knugen och hans polare ändå blev så nervösa att de kände sig tvungna att gå till den kände storgangstern Milan Sevo och be om hjälp? Besvarar inte den frågan sig själv?

    Det är väl också det som är det riktigt allvarliga i hela historien; att statschefen rört sig i miljöer som styrs av maffian. Hela förloppet med kaffeflickor, sexfester, överöverklass och nattsvarta gangsters finns för övrigt beskrivet i boken ”Snabba Cach”. Verkligheten kanske inte överträffar dikten men nog fan tangerar de!

  2. Pingback: PENAs kioskvältare — här är listan! « Press Enter News Agency

Kommentarer inaktiverade.