Plocka den där jäveln

Stämningarna i Malmö börjar bli desperata och polisen verkar fortfarande inte veta någonting.

Dessutom borde vi gå ut och plocka den där jäveln som gömmer sig i buskarna. Vi är många, håll ögonen öppna!, säger en gästbloggare på Röda Malmö

Samtidigt talar flera tidningar om att ett gäng av exkriminella, troligen beväpnade, grabbar är ute på jakt efter skytten. (1, 2, 3)

Han kan bara hoppas att vi inte hittar honom först, säger en man som Sydsvenskan har träffat.

Jag förstår reaktionerna, men karln ska fångas, dömas av domstol och sitta länge i fängsligt förvar — inte lynchas, hur frestande det än är. Sånt föder bara nytt våld samtidigt som risken finns att någon helt oskyldig drabbas.

Däremot är det viktigt att nya skjutningar förhindras. Det kan göras om många rör sig i stan. Om hundägarna tar en sväng med jycken genom de skumma buskagen, om hemvärn och orienterare övar skallgång i parker och skogsområden. Om fackföreningar och partier  uppbådar sina medlemmar till nattvandringar. Om Lottakåren serverar kaffe till nattvandrarna. Om präster och imamer går ut och möter sina församlingsmedlemmar ute i natten. Om jägarna sätter sig på pass — men utan vapen förstås. Om alla som har en kamera tar nattbilder på alla som är ute och rör sig om de som hellre kör bil skaffar en sökarlampa och glider omkring och kollar.  Om Röda Korset finns därute och plåstrar om alla skavsår. Om alla rädda och ensamma får sällskap på vägen hem. Om det händer blir det väldigt svårt för det fega aset att smyga runt och skjuta folk i ryggen. Att det dessutom gör livet surt för inbrottstjuvar och våldtäktsmän är en ren bonus.

Våld är inte lösningen på våld. Folkrörelserna måste helt enkelt ut och visa vad de duger till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 thoughts on “Plocka den där jäveln

 1. Varför hittar polisen inte lönnmördare? Kanske därför att ”gärningsmannen” är en kvinna, en hämndlysten kvinna som blivit misshandlat och våldtagen av sk. ”svartskallar”. Polisen borde använda jämnställdhetsstrategi och söka också kvinnliga mördare. Mördare kan också vara en invandrarkvinna. Faktum att bland offren finns också kvinnor säger inte allt. De kan ha blivit skjuten av misstag. Det vore inte första gången när mördare är en kvinna.

  • Vi vet förstås inte ett skit än — även om man kan gissa ett mönster när man ser vilka offren är. Oavset vem det är och oavsett kön och härkomst måste skjutandet stoppas och brottslingen sättas fast.

 2. Precis, du vet inte ett skit än. Ändå har du taggat ”främlingsfientlighet”. Ni verkar redan ha en klar bild för er vad gärningsmannen är för någon.

  • Det är väl ändå den mest sannolika hypotesen. Tror du att det smyger runt nån tokfan i mörkret och skjuter folk bakifrån för att han gillar dom?

   • Så all sannolikhet är befogad om gärningsmannen skulle råka ha ”fel” åsikter eller/och vara av nordisk härkomst?

 3. Pingback: Tweets that mention Plocka den där jäveln « Press Enter News Agency -- Topsy.com

 4. Hmm..
  Nu är ju skottlossning vardagsmat i malmö, men än en i veckan brassas det av. Mycket är gängrelaterat, andra är orelaterade och uppklarade. De senaste tidens ”lasermans”-debatt har säkert triggat sjuka individer till ”stordåd” i utanförskapets Malmö.

  • Jo, det är dags att förvandla utanförskap till innanförskap och i det arbetet tror jag folkrörelserna, i vid bemärkelse, kan vara nyckeln. Paradoxalt nog kan det vara så att en sån här läskig historia kan vara katalysatorn som för malmöbor av alla kulörer samman.

 5. ”Stämningarna i Malmö börjar bli desperata” … !?.Vilket skitsnack rent ut sagt.Hur trivsamt som helst och mina invandrargrannar nämner inte ens skytten.Du lever uppenbart lite i en fantasivärld.Läget är inte alls så bedrövligt som du beskriver.

  • Det är ju skönt att det finns andra bilder. Men nåt är snett då folk börjar resonera om att ta lagen i egna händer. Nått är också snett när polisen inte lyckas reda upp ett sånt här seriebrott.

   Men det är viktigt att visa att folk lever och trivs i Malmö också och att nån snackar med sina grannar som är invandrare. Det är ju så det ska vara.

Kommentarer inaktiverade.