Pajaserna har tappat nästan varannan väljare

Hade det varit val nu hade Sd med god marginal hamnat utanför riksdagen. De har tappat fyrtiofem väljare av hundra. I alla fall om man får tro Expressen/Demoskop.  Långt ifrån alla som röstade på Sd är några fullblodsfascister.  De flesta var nog vanliga hyggliga människor som ville ”röra om i grytan” och som var missnöjda med borgarpolitiken, men som samtidigt inte kände sig riktigt hemma bland de rödgröna. Jag tror att många väljare känner sig väldigt lurade. Vi talar här om människor som inte tjänar på högerpolitiken och som skulle förlora än mer på ultrahögerns alternativ.

Sen börjar nog folk bli medvetna om att det är odugligt med en regering som inte kan regera och så blir det om man blandar in ett parti vars politik ingen vettig politiker, varken till vänster eller till höger, vill ta i med tång.

Jag tror också vi måste lära oss lite av valkampanjen. Granskningen av Sd ville liksom inte komma igång förrän efter valet. det är lite sent. Nu får vi hoppas att man orkar hålla igång och förfina motståndet fram till nästa val. Många Sd-väljare hör till grupper som traditionellt varit sossar. Sossarna borde nog måna bättre om sina kärnväljare och inte fullt så mycket flörta med oss lattedrickare.

Naturligtvis har Sd förlorat massor på pajaserierna runt riksmötets öppnande. Folkdräkt tyckte jag ärligt talat var rätt kul, men det impar nog inte inte på Sd-väljarna. Omoget och ouppfostrat uppträdande, som att marschera ut ur kyrkan mitt under gudstjänsten är det få som uppskattar.

 

 

——

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 tankar om “Pajaserna har tappat nästan varannan väljare

  1. ”Sossarna borde nog måna bättre om sina kärnväljare och inte fullt så mycket flörta med oss lattedrickare.”

    Hear, hear! Vi klarar oss ändå oavsett bolåneräntan. Eller..?

  2. ”Man får inte vara så dum att man inte är misstänksam”. Därför frågar sig kanske en medveten antirasist om det kanske var så att SD-ledamöterna redan i förväg bestämt sig för att göra något motdrag och vid lämpligt tillfälle gemensamt tåga ut ur kyrkan. Varför såg det annars så välregisserat ut?

    • Visst kan det ha varit så. Predikan var tydligen utdelad i förväg, så varför inte. Ser ju i så fall etikettbrottet som betydligt allvarligare och de borde ha insett att vi som kallar dem rasister skulle få stora floder på våra kvarnar. Vi lär aldrig få veta vilket.

      Men vi ska väl inte begråta deras dumhet. Ju fler pajaskonster desto större chans att vi slipper dem efter nästa val, och det kan ju inträffa fortare än kvickt.

Kommentarer inaktiverade.