Rätt, men fel Aftonbladet

Kulturbloggen på Aftonbladet skriver under rubriken SD Fiskar i proggiga vatten en underbar redogörelse för den svenska folkmusikens moderna historia. http://blogg.aftonbladet.se/kulturbloggen/2010/09/sd-fiskar-i-proggiga-vatten

Men slutsatsen :

Nej, om jag någonsin ska ge ett råd till Sverigedemokraterna så är det att sluta fiska efter vänner i den proggigaste ankdamm som kanske finns i Sverige.

…köper jag inte.

Visst kan det mångkulturella gnissla ibland, men en folkmusikfestival är något av ett skolboksexempel på mångkultur när den funkar som bäst. Svenskt svänger bättre  med afrikanska trummor. Irländskt brukar vara närmast obligatoriskt och dyker det upp något judiskt eller romskt brukar det bli succé. Man kan bara inte förbli sverigedemokrat efter att ha sett, hört och kanske tagit en svängom. Det blir bättre när man blandar, möts, befruktar.

Vad gäller ”svenskt” är det förstås en sanning med modifikation. Schottis kommer från Skottland, polska och mazurka från Polen och polkan från Tjeckien. Låtarna kommer från Dalarna, Hälsningland, Skåne och lite varstans.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Annonser