Schlingmann slutar, vad blir nästa drag?

Moderaternas partisekreterare Per Schlingman slutar. Förmodligen kan man inte underskatta Schlingmanns betydelse för Moderaternas framgångar. Visserligen har en och annan internt beklagat sig över partipiskans vinande och en och annan externt talat om politiskt bedrägeri och orwellskt nyspråk, men röster har det gett.

Den viktigaste ”trollkonsten” var nog att skapa en profil som andades betydligt mindre överklass. Partifolket beordrades att lämna slipsar och pärlhalsband hemma och skippa kostymer och dräkter. Likaså ändrades det politiska språket till ett språk som lät betydligt mera mänskligt och jordnära.

Om sedan politiken i sig var så mycket annorlunda kan diskuteras. Arbetslösa och utförsäkrade är nog benägna att inte hålla med om det, men röster har de fått.

Jag tror att företrädare för andra partier och olika ideella rörelser har en del att lära sig av Schlingmann. Budskapet är givetvis viktigt, men ”förpackningen” är ofta det som säljer budskapet. Klädsel och språkbruk är långtifrån oviktigt.

Var dyker Schlingmann upp härnäst? Minister? Landshövding? Generaldirektör? eller går han till det privata näringslivet?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 thoughts on “Schlingmann slutar, vad blir nästa drag?

  1. Värsta trollkonsterna står väl Mona för. Hon garanterar och lovar sina väljare under valrörelsen att S inte kommer söka SD:s stöd, vare sig aktivt eller passivt….

    Idag låter det annorlunda. Nu bryr sig inte Mona om vad SD står för, det viktigaste för henne är att skapa en plattform för henne och S att stå på. Vilka som stöder detta är mindre viktigt.

    Men vad kan man förvänta sig ifrån en dålig förlorare.
    Hon gör vad som helst idag för att klamra sig fast i maktens korridorer.

  2. Jag vet inte om jag kan hålla med dig där.

    Jag har inte sett några belägg för att Mona har inlett något samarbete med sd. Mycket händer säkert i smyg i korridorerna, men förhoppningsvis inget i den stilen.

Kommentarer inaktiverade.