Fullt upp

I dag har det varit fullt upp med att bära in ved och få ordning på trädgården. Tänkte bara dela med mig av några länkar.

Lite att fundera över…

Annonser
Postat i Okategoriserade

4 thoughts on “Fullt upp

 1. Tål att funderas på om det alls är möjligt att undvika att något troll (SD som översvämmar kommentarsfälten här och där är bra exempel) pekar ut syndabockar (invandrare, arbetslösa, utförsäkrade långtidssjuka, f d bilarbetare et cetera) i ett samhällssystem där en viss arbetslöshet är nödvändig för att hålla inflationen nere?

  Jag menar att om vi med all rätt avskyr invandrarfientligheten så borde vi avsky arbetslösfientligheten och utförsäkradefientligheten också (dessa i ‘utanförskap’ kommer inte att försvinna, allra minst med nuvarande regim, eller så länge vi är med i EU, eller ens så länge vi står ut med kapitalismen). Det skrämmande är inte att det var knappt 6% som röstade på arbetslösfientligheten och utförsäkradefientligheten i valet. Det var nämligen nästan 50% som gjorde det! Vårt förakt för svaghet – Det är det verkliga sveket. Mina snart värdelösa 50 öre.

 2. Trollen går att bekämpa — här släpps de bara igenom om de har underhållningsvärde.

  Arbetslösheten och bristerna i försäkringssystemen är stora problem och säkert en stark orsak till den framväxande fascismen, även om det säkert också finns fler.

  Man måste ändå skilja mellan demokratiska borgerliga partier och mer eller mindre välsminkad nazism.

 3. Pastorn har rätt. Hörde en radiointervju med en relativ nyanländ irakisk flykting som provoverades av reportern att säga nåt negativt om SD:s syn på flyktingpolitik. Men han gav SD rätt. Det finns fler exempel. Det är lätt för oss glassar runt i egna hemområden eller i gated communties att voja oss över främlingsfientligheten i förorterna. Jag tror nog att det varit annat ljud i skällan för politiska eliten och journalisterna om de själva bodde i Rosengård, Hjällbo eller Tensta.
  Nalin Pekgul flydde själv från en sådan förort efter att ha konstaterat att islamistiska extremister fick för stor dominans.
  Nej, utanförskapet har aldrig blivit större sen den moderatledda högerregering började ”bekämpa” den. Invandrare och flyktingar får aldrig chansen om man inte ändrar förutsättningarna.

 4. Givetvis måste folk få rimliga förutsättningar oavsett färg på hud, hår och ögon. Annars funkar det ju inte. Regeringen har ju inte direkt bidragit därvidlag och svenneextremisternas rallarsvingar är givetvis ingen bra utgångspunkt för en vettig och nyanserad debatt.

Kommentarer inaktiverade.