Barometern: Moderater och socialdemokrater måste samarbeta för att desarmera Sverigedemokraterna i riksdagen.

Jag noterar med viss tillfredsställelse att Barometern är inne på samma linje som Press Enter News Agency lanserade igår: https://svar42.wordpress.com/2010/09/20/ett-rungande-nej/

Det råder ingen tvekan om att moderater och socialdemokrater måste samarbeta för att desarmera Sverigedemokraterna i riksdagen.

(…)

Demokratin kräver att Arbetarepartiet Socialdemokraterna och Det nya arbetarpartiet Moderaterna tar ett gemensamt ansvar för landet under den kommande mandatperioden. Minsta osäkerhet kan utlösa oro på finansmarknaderna.

Om Fredrik Reinfeldt lyckades samla ihop en allians och Mona Sahlin kunde sy ihop ett rödgrönt samarbete, borde allt vara möjligt. En radikalt ny situation i svensk politik kräver ett radikalt nytt angreppssätt.

Noterar också att folk runt om i landet demonstrerar mot Sverigedemokraternas inträde i riksdagen. I Stockholm var det runt tio tusen demonstranter. Visserligen ändrar det inte valresultatet, men det är bra att sätta press på de andra partierna att respektera folkviljan genom att hålla (sd) utanför varje möjlighet till reellt inflytande. Likaså ska (sd) ständigt påminnas om vilken försvinnande liten minoritet de utgör. Vad jag förstått har demonstrationerna varit lugna och värdiga. Fortsätt så!

Jag ser också att flera kommentarer på nätet från sd-håll tyder på bristande förståelse på att demokratin också innefattar rätten att demonstrera. Pinsamt! Den demokratiska fernissan krackelerar redan på dagen efter valdagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser