Maltwhisky på ICA?


Super läckert stod det på skylten på ICA. Oj, har de börjat sälja maltwhisky och finare konjak på ICA? Intressant! Ska man supa ska man göra det med stil och smak, eller hur?

Nej, självklart inte, det är bara så att de inte kan skriva riktigt på skyltarna. Superläckert heter det och får det inte plats på en rad använder man bindestreck.

Det jobbiga med särskrivningar är att det förändrar ordens betydelse. Alla vet vad en rödhårig sjuksköterska är, men en röd hårig sjuk sköterska är krasslig, lider av generande hårväxt och har vänstersympatier.

Märker du inte skillnaderna mellan sköterskorna är det bara att läsa högt och göra en tydlig paus där det är mellanslag, alltså röd PAUS hårig PAUS sjuk osv. Svårare än så är det inte.

Kassa apparater och kassa skåp är det bara att köra till återvinningscentralen med. Inte ens gaffatejp, ståltråd, 5-56 och lödkolv kan rädda dem. Kassaapparater finns däremot i varje butik och jag gissar att de också har kassaskåp.

Jag vet inte om ICA fortfarande säljer majestätsbrottet Drottning Sylt. Alla vet ju att hon heter Silvia. I en annan butik mötte jag i alla fall Herr Kalsong, men han svarade inte fast jag hälsade artigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser