Låter Reinfeldt USA angripa Piratpartiet?

Att Wikileaks har en del av sina servrar på webbhotell i Sverige har vi hört innan. Men vi vet också att webhotell löper risk att angripas av myndigheter — i alla fall om någon med inflytande drar i trådarna. Skyddet för yttrandefriheten är inte så starkt som man skulle kunna önska.

Nu åtar sig enligt SvD Piratpartiet att sköta om en del av den kontroversiella webbplatsens servrar. Jag antar att respekten för att låta polis eller utländska säkerhetstjänster angripa ett politiskt parti är stor nog för att Wikileaks ska få vara ifred — i alla fall fram till valet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser
Postat i Okategoriserade

One thought on “Låter Reinfeldt USA angripa Piratpartiet?

  1. Det var Lenin som sade att det bästa sättet att kontrollera oppositionen är att leda den. Somliga (Tarpley, Engdahl) misstänker att wikileaks är en psyop och såkallad ”limited hangout” och pekar på tre saker, 1. Att släppet av afghandossiern passar ihop med en amerikansk existrategi i Afghanistan inför ett tillslag mot Iran. 2. Nivån på wikileaks material. 3. Assanges blanka avfärdande av 911skepticism.
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20571

    Mediegenomslaget och porträtteringen av Assange som hjälte på DNs förstasida ger också anledning till paus. Sånt sker inte av en slump och nog kan väl tanken tänkas att FRAs superdatorer gör wikileaks serverplacering till en perfekt honeypot.

    Låt oss hoppas att pp’s politiska insikt och teknologiska kompetens räcker till för att matcha de krafter som är i rörelse för de kommer att bli infiltrerade av organisationer med mycket lång erfarenhet.

Kommentarer inaktiverade.