Bordsskiva i betong till symaskinsunderrede

Jag har tidigare skrivit om hur jag gjutit en bordsskiva till ett trädgårdsbord i betong. Här kommer resultatet. Inte så illa för att vara första betongprojektet, om jag får säga det själv. Särskilt svårt eller tidskrävande var det inte heller — om man bortser från väntetiden när betongen stelnade.

Bordet blev rätt tungt, så det är inget man flyttar runt när gräset ska klippas. Det krävs också ett stadigt underrede. I detta fall gjutjärnsstativet från en gammal trampsymaskin.

Den frästa och tillsågade listen i formen gav en sådan här kant, men vill man ha en mer rak kant går det ju också bra för dem som föredrar det.

Det här var ett kul projekt. Vill man inte ha bordet att sitta vid kan man ställa växter i krukor på det och låta slingerväxterna bestiga det.  Formen har man också kvar ifall det skulle behövas fler bord… Då är det möjligen svårare att hitta fler symaskinsunderdelar? Kolla loppisar, fråga äldre släktingar och gå på auktioner. Förr eller senare dyker de upp.

Läs hur jag gjorde:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Uppdaterat: [1013-04-29] Det bordet står kvar. Har stått ute om vintrarna. Får väl torka av det med en fuktig trasa och kanske olja metalldelarna i symaskinen, annars ingenting. De andra trädgårdsmöblerna kommer att behöva målas om.

En tanke på “Bordsskiva i betong till symaskinsunderrede

  1. Pingback: PENAs kioskvältare — här är listan! « Press Enter News Agency

Kommentarer inaktiverade.